Fra Mo i Rana til Sleneset, Lurøy.

Utsikt fra Sleneset mot Lovund

Det tar bare en times tid i bil fra Mo i Rana til du er fremme på fergekaia i Stokkvågen. Derfra tar du ferga og turen ut til Sleneset er i gang. Den fine kjøreturen fra Mo i Rana og utover kysten er majestetisk bare i seg selv, godværsdag eller ikke – det er mektig natur vi har her.

Sleneset
Sleneset har ekte havutsikt

På Sleneset er det store flate områder, med utsikt til alle kanter. Du ser helt til Lovund og Træna, Tomma og de Syv Søstrene i Alstahaug.

Her kan du overnatte på Sleneset

  1. Jettehuset. Dette stedet drives av fotograf Lena Knutli, trivelig dame som jeg vil anbefale deg å ta en prat med – om du vil oppleve Sleneset!
  2. Her skulle jeg legge til flere alternativer for deg, men jeg finner ingen flere muligheter med gode nettsider. Med andre ord en businessmulighet folkens? Start overnatting på Sleneset og markedsfør stedet godt 😀 Det vil ta av på TikTok! 😉
Sleneset
Fra Sleneset med utsikt mot Lovund

Du kan også muligheter å sove i telt, camping eller bobil 😉

Sleneset har egen lokalbutikk som er åpent fra 10.00-17.00 på hverdager. Oppdaterte åpningstider finner du på Joker Sleneset sin nettside her. Tar du med barna kan det lekes i barnehagen eller på skolen, men det beste av alt er å leke i den flotte naturen rundt om kring på øya. Lete etter krabber og skjell, fiske, lage bål i fjæra eller ro en tur i den fine skjærgården. Ta med sykler, det er ypperlig å trø seg en tur rundt på øya. Er du på utkikk etter nydelig solnedgang er dette riktig stedet å besøke! Er du ekstra heldig vil du kunne oppleve å se magisk klart, fargerikt og dansende nordlys.

På Visit Helgeland sine sider kan du lese mer om den vakre øya Sleneset.

Første besøk til Sleneset

For å være helt ærlig hadde jeg ikke for store forhåpninger til å besøke Sleneset, og det kommer nok av et belastet rykte. Ryktene i seg selv har jo ikke noe med naturen, utsikten og områdene å gjøre – noe som jeg egentlig ikke hadde tenkt på før jeg kom dit selv. Når jeg viska ut alle dumme historier, og heller kunne nyte den majestetiske utsikten, den rene naturen, det fantastisk gode og RENE drikkevannet og ikke minst de flotte menneskene jeg var sammen med så ja, Sleneset er virkelig ei flott øy!

Vi tok noen dager workation på øya. Workation betyr at du tar med deg jobben på ferie, og jobber der fra. Lurt ikke sant? Dette er et relativt nytt fenomen som stadig vokser på verdensbasis – det er kult. Friheten med å kunne jobbe fra hvor som helst er noe som er skikkelig viktig for meg, og det er så godt. Jeg har lest at spesielt de under 35 år er svært opptatt av å ha denne friheten. Flere som kjenner seg igjen?

Mange timer gode minner er pakket i bagasjen og tatt med hjem, nydelige bilder og filmklipp ligger nå godt bevart i skyen til all fremtid. Jeg vil oppfordre deg til å reise på workation – prøv det ut!

21 800 visninger på TikTok fra Sleneset!

Ja, det fikk jeg til! Tok en kort videsnutt av selve hytta og avslutta med å ta telefonen under vannet. Det ble kult! Tydelig noe de på TikTok også synes. Så har du lyst å lage innhold til sosiale medier er Sleneset et ypperlig sted å leke seg med naturens muligheter på. 😉

Tusen takk til det rause, snille hyttefolket som lånte oss hytta. Vi hadde en helt fantastisk tur og ble rett og slett nesten distrahert vekk fra pc skjermen til fordel for utsikten. Vi kosa oss veldig 😉

Tips en venn om dette. Del på:

Share on facebook

Kanskje dette er noe for deg?

© Elisabeth Linder 2021